Hvordan lærer man sit barn at lægge en 7-kabale?

7-kabalen er en rimelig nem og simpel kabale, som du sagtens kan lære dit barn, når det kan tallene og tallenes rækkefølge. 

Kan dit barn forstå den følgende forklaring, så kan det lære at lægge en 7-kabale. Sid sammen med dit barn de første par gange, indtil de helt har forstået det og kan huske det hele. 

Forstå det basale

Forklar dit barn, at de skal lægge kort ud i 7 rækker. I første række skal der ligge et enkelt kort, i anden række to kort og så videre, og det øverste kort skal vendes med tallet eller billedet synligt.

Forklar barnet, at en 7-kabale gælder om, at få alle kortene til at ligge i fire stakke ovenover de 7. I disse fire stakke skal kortene ligge i rækkefølge, og det er essen, som skal være nederst. Oven på essen kan man ligge nummer to, så nummer 3 og så videre. De skal også ligge i kulør, så hjerterne, ruderne, sparene, og klørene må kun ligge sammen med deres egne. 

Forklar hvordan man får kortene fra de 7 bunker samt stakken med de resterende kort til at ligge i de fire bunker. Først kan du forklare, at når de kan se en esser, så kan de starte en af de fire bunker. Når først essen ligger der, så kan man lægge kort nummer to ovenpå og så videre. 

Så barnet skal holde øje med hvilke kort der en synlige i de 7 rækker, og om de kan lægges op i de fire bunker. 

Lær at spille

Forklar barnet, at når det har taget det øverste kort fra en af de 7 bunker, så må det vende det kort der ligger under. Så det øverste kort må altid være synligt. 

Forklar dit barn, at med den bunke af kort, som ikke ligger på bordet, må det tage tre kort fra. Det øverste af de tre kort må det bruge, men ikke de andre. 

Kun hvis barnet kan bruge det øverste, må det så bruge det andet øverste kort. 

Forklar så, at man kan lægge kort sammen og lægge kort ud, på de 7 rækker. Forklar at hvis det øverste kort i en bunke er en femmer, så man det lægge en firer ovenpå. Den firer kan både være fra en af de andre 6 rækker eller fra de tre kort fra stakken, som bliver vendt. 

Dog må en sort kun lægges ovenpå en rød og omvendt. 

Rate this post

Skriv en kommentar