Reglerne til syv kabale

7 kabale er vel nok den mest populære kabale, der lægges over hele verden. Den er specielt udbredt i Danmark og resten af Scandinavien, og man mener da også at det er omkring dette område, at den oprindeligt er belvet skabt engang tilbage i det 18. århundrede. Gå til 7 kabale siden, hvis du vil lægge en online 7 kabale helt gratis og kvit og frit. Hvis du har kommentare, tips eller tricks til, hvordan vil kan forbedre vores 7 kabale må du endelig sige til. Det gælder både hvis vi kan forbedre de grafiske aspekter, eller hvis der er andre ting, vi måske kan forbedre ved kabalen.

Regler

Reglerne til 7 kabale kan ved første øjekast måske forkomme forvirrende, men tro os: det er meget hurtigt fortid. Det er ektremt let og meget vanedannende at lægge en 7 kabale når man først får reglerne ind under huden.

regler til 7 kabale

Man kan dele spillepladen i 7 kabale op i tre forskellige felter. Man har følgende bunker:

  • Bunken i venstre hjørne.
  • esser-bunker i højre hjørne
  • de 7 bunker nederst

Esser bunken

Det er disse tre forskellige bunker, som udgør spildelen i kabalen. Hele formålet med at lægge en 7 kabale centrerer sig om esser bunkerne som ligger i højre hjørne. Her skal man have samlet samtlige kuløre i rækkefølgen es til konge. Det betyder at der i bunken længst til venstre (af esser bunkerne) skal samles alle kort med hjerter kulør i rækkefølgen hjerter-es til hjerter-konge. Hvis man har fået overstående spillebræt kunne man fx allerede fra starten tage ruder es, som ligger i højre bunke af de 7 bunker nederst og placere på ruder bunken.

Bunken i venstre hjørne

Bunken i venstre hjørne indeholder alle kortene som ikke er i spil. Når man umiddelbart ikke kan gøre andet med de resterne bunker kan man vende et kort fra toppen af denne bunke. Man kan nu se, om man kan benytte det nye kort til noget. Er dette ikke tilfældet kan man trække et nyt kort. Man kan tabe en 7 kabale, såfremt at man ikke kan gøre nogle bevægelser med nogle af de resterende kort fra bunken. I disse tilfælde er det surt show, og så kan man evt. begynde forfra. Dette er heldigvis fordelen ved at lægge en online kabale! Det er nemlig blot behøvet at trykke på knappen i nederste højre hjørne, der siger “genstart” og vupti! Så er man begyndt på at lægge en splinter ny 7 kabale.

 

De 7 bunker

De 7 bunker er her hvor det meste af en 7 kabale bliver lagt. Eller det vil sige, det er formentlig dette område der er det vigtigste at have styr på, og hvis man vil kunne lægge en 7 kabale succesfuldt bliver man nødt til at have styr på de 7 bunker, som ligger her. Når man starter med at lægge en syv kabale lægger man bunkerne således at første bunke længst til venstre kun indeholder et kort, som vender opad (på billedet ovenover er det klør tre vi her kan se), dernæst kommer en bunke med 2 kort: et kort som vender opad øverst og dernæst kommer et kort som vender nedad lige umiddelbart efter. Herefter følger samme mønster men med 2 kort der vender nedad, 3 kort, 4 kort, 5 kort og til sidst kommer en bunke med 6 kort der lægger nedad efterfulgt af et kort der selvfølgelig vender opad. De 7 bunker skal følge et helt bestemt mønster: de skal alternere mellem sorte og røde kort i en nedadgående rækkefølge. Det betyder at hvis vi fx trækker et kort fra øverste bunke i venstre hjørne som er en hjerter seks. I hvilken bunke af de syv bunker kan vi derfor lægge dette kort på? Hvis du havde svaret bunke nummer 2 fra venstre var svaret helt korrekt. I denne bunke ligger nemlig en sort syver øverst, og vi kan derfor passende lægge en rød sekser ovenpå dette kort.

Så hvad er fordelen ved at lægge kortene i disse rækkefølger? Der er som sådan ikke nogle fordel i dette, men derimod bliver man nødt til at udnytte disse bunker hvis man vil vinde eller gennemføre kabalen. Det er nemlig med hjælp fra disse bunker at man skal få lagt de øverste fire esser bunker i den korrekte rækkefølge. Lige nu i øverste eksempel er det kun muligt at placere de fire esser i deres bunker. Men hvis man fx vælger at placere den røde ruder es i sin bunke skal man nu finde en ruder 2 som herefter kan lægges på denne bunke. Herefter skal man have fundet frem til ruder 3 osv. Når man har lagt alle kulører i en given esser bunke, har man fuldendt denne bunke. Man kan godt rykke frem og tilbage på kort som er blevet lagt i esser bunken. Det betyder at hvis man får brug for en ruder es i en af de syv bunker nederst, så skal man sådan set bare rykke kortet ned på den givne bunke. Det er der intet, der stopper spilleren i. Man må desuden gerne rykke rundt på hele bunker af kort. Hvis man ser en sekvens af kort i en af de syv bunker, som kan bruges i en anden bunke må man samle hele bunken af kort op, og rykke over på den anden bunke med det samme. Men dette skal man selvfølgelig kun gøre hvis det giver mening.

 

Nu er det jeres tur til at lægge en 7 kabale

Det var reglerne til 7 kabale. Vi håber I fik noget ud af vores lille guide side. Som sagt vil vi hellere end gerne høre fra jer, hvis i har råd eller feedback til guiden, eller generelt har spørgsmål om, hvordan man lægge en 7 kabale. Husk at se siden her, hvor man kan lægge en online 7 kabale helt gratis. At lægge en 7-kabale er en afstressende aktivitet, og det er ikke for sjov at det er blevet kåret som en af danskernes fortrukne måder at fordrive en måske lidt kedelig og regnfuld søndag på. Desuden hjælper 7 kabalen med at udvikle ens IQ, så samtidig med at man sidder og hygger sig, kan man altså og risikere at få en ekstra og givende del ud af at lægge kabalen, som man ikke får ved mange andre forskellige fritidsinteresser. Når man har lagt 7 kabalen og gennemført den et par gange, kan det evt. være at man vil prøve udfordringer med en anden kabale. Der er et væld af andre kabaler, som man passende kan prøve kræfter med, når man føler at man har fået 7 kabalen helt ind under fingrene. Der er fx edderkop-kabalen eller Napoleons kabalen som begge er populære alternativer.

Rate this post

Skriv en kommentar